Mitä Shopify verkkokauppa maksaa?

Shopifylla on useampi erilainen hinnoittelumalli, joista pienyrittäjälle parhaiten sopivat Basic-sopimus tai Shopify-sopimus.

Esimerkki 1: Olet vasta aloittelemassa verkkokauppabisnestä - Valitse Basic-sopimus.

Basic-sopimus on erinomainen valinta, kun olet vasta aloittamassa verkkokauppiaan uraasi.

Shopifyn Basic-sopimuksella saat verkkokaupan käyttöösi joko kuukausi- tai vuosilaskutuksella:

  • Kuukausilaskutus: 32 € / kuukausi (Vuosikulut 384 €)
  • Vuosilaskutus: 24 € / kuukausi (Vuosikulut 288 €)

    Ylläpitomaksun päälle Shopify perii jokaisesta saapuneesta tilauksesta maksukomission, jotka Basic-sopimuksella on suuruudeltaan 0,25 € + 1,6 %. Mikäli haluat käyttää ulkopuolista maksunvälittäjää, esimerkiksi Paytrailia, Shopify ottaa kyseisen maksutavan käytöstä 2 % maksukomission.

    Ulkopuolinen maksunvälittäjä ei ole pakollinen, vaan pääset helposti alkuun ottamalla maksutavoiksi Shopify Payments maksunvälittäjän, jonka kautta saat verkkokauppaasi korttimaksut sekä mobiilimaksut (Google ja Apple Pay). Tällöin et joudu maksamaan kolmannen osapuolen maksukomissioita.

    Basic-sopimuksella ei ole mahdollista saada noutopistevalintaa kassalle, eli asiakas ei pysty valitsemaan mihin noutopisteeseen (esim. Postin pakettiautomaatti) hänen pakettinsa toimitetaan. Tämä on kuitenkin harvoin oston este, ja noutopisteet ehtii ottaa käyttöön myöhäisemmässä vaiheessa.

    Yhteenvetona: Saat Shopify verkkokaupan edullisesti 24 € - 32 € kiinteään kuukausihintaan riippuen laskutustavastasi ja maksat komissiot ainoastaan saapuneista tilauksista.

    Shopifyn maksukomissiot käytännössä: Shopify Payments veloittaa maksukomission suoraan asiakkaan tekemän tilauksen loppusummasta.

    Kuvitellaan, että sinulle on 20 € maksava tuote, jonka katetuotto on 10 €. Shopify ottaa tästä tuotteen verollisesta summasta itselleen 0,25 € + 1,6 %.

    Maksukomission määrä euroina: 0,57 €. Kun maksukomissio vähennetään 10 € katetuotosta, jää jäljelle 9,43 €.

    Mikäli haluat maksaa Shopifyn kuukausilaskutuksella (32 €/kk), tulee 20 € tuotetta myydä 4 kpl (9,43 € * 4 = 37,72 €), niin Shopifyn kiinteät kulut on katettu. Ja tämä myyntitavoite ei Shopifyn verkkokaupan avulla ole temppu eikä mikään.

    Esimerkki 2: Sinulla on ollut verkkokauppa jo jonkin aikaa - Valitse Shopify-sopimus.

    Shopify-sopimus sopii sinulle, jos sinulla on ollut jonkin aikaa verkkokauppa toisella verkkokauppa-alustalla ja vakiintunutta asiakaskuntaa.

    Shopify-sopimuksella saat verkkokaupan käyttöösi joko kuukausi- tai vuosilaskutuksella:

    • Kuukausilaskutus: 92 € / kuukausi (Vuosikulut 1104 €)
    • Vuosilaskutus: 69 € / kuukausi (Vuosikulut 828 €)

      Ylläpitomaksun päälle Shopify perii jokaisesta saapuneesta tilauksesta maksukomission, jotka Basic-sopimuksella on suuruudeltaan 0,25 € + 1,5 %. Mikäli haluat käyttää ulkopuolista maksunvälittäjää, esimerkiksi Paytrailia, Shopify ottaa kyseisen maksutavan käytöstä 1 % maksukomission.

      Shopify-sopimuksen kaveriksi voi hyvin alkaa jo miettiä ulkopuolisen maksunvälittäjän lisäämistä verkkokaupan maksutavoiksi Shopify Paymentsin rinnalle.

      Ulkopuolisilla maksunvälittäjillä on omat kuukausimaksut ja maksukomissiot, esimerkiksi Paytrail maksaa sopimuksesta riippuen 14,90 €-59,00 € kuukaudessa, jonka lisäksi maksukomissiot ovat 0,50 € + 2 %-3,25 % per tilaus. Paytrailin maksukomission päälle Shopify ottaa oman 1 % osuutensa, eli Paytrailin kautta maksetun tilauksen maksukomissiot ovat 0,50 € + 3 %-4,25 %.

      Shopify-sopimuksella on mahdollista saada noutopistevalinnat käyttöön kassalle. Mikäli maksat verkkokauppaasi kuukausilaskutuksella, tulee noutopisteistä 24 € lisämaksu kuukausihinnan päälle, eli yhteensä 116 € / kuukausi. Vuosilaskutuksella noutopisteet kuuluvat Shopify-sopimuksen hintaan, eli lisäkuluja noutopisteiden käytöstä ei sinulle tule.

      Yhteenvetona: Saat Shopify verkkokaupan käyttöösi valintojesi mukaisesti 69 € - 92 € kiinteään kuukausihintaan riippuen laskutustavastasi ja maksat komissiot ainoastaan saapuneista tilauksista.

      Shopify-sopimusta valittaessa suosittelen ehdottomasti vuosilaskutusta, koska tällöin kuukausihinta on huomattavasti pienempi ja saat noutopisteet käyttöön kassallesi ilman lisämaksuja.

      Shopifyn maksukomissiot käytännössä: Shopify Payments veloittaa maksukomission suoraan asiakkaan tekemän tilauksen loppusummasta.

      Kuvitellaan, että sinulle on 20 € maksava tuote, jonka katetuotto on 10 €. Shopify ottaa tästä tuotteen verollisesta summasta itselleen 0,25 € + 1,5 %.

      Maksukomission määrä euroina: 0,55 €. Kun maksukomissio vähennetään 10 € katetuotosta, jää jäljelle 9,45 €.

      Mikäli haluat maksaa Shopifyn kuukausilaskutuksella (92 €/kk), tulee 20 € tuotetta myydä 10 kpl (9,45 € * 10 = 94,50 €), niin Shopifyn kiinteät kulut on katettu. Ja tämä myyntitavoite ei Shopifyn verkkokaupan avulla ole temppu eikä mikään.

      Shopify ei ole verkkokauppa-alustojen halvimmasta päästä, mutta Shopifyssa saat rahoillesi vastinetta.

      Valitsemalla Shopify verkkokaupan, saat käyttöösi luotettavan, toimivan ja selkeän verkkokauppa-alustan, jonka toimintoja ei suuremmin tarvitse ihmetellä. Helppokäyttöisyyden lisäksi Shopify skaalautuu monen kokoiseen liiketoimintaan, joten sinun ei tarvitse myöhemmin enää miettiä verkkokauppa-alustan vaihtamista.

      Tässä muutamia esimerkkejä ominaisuuksista, joita saat käyttöösi riippumatta valitsemastasi sopimuksesta:

      • Helposti muokattava verkkokaupan mobiiliversio
      • Voit lisätä rajattoman määrän tuotteita myyntiin
      • Saat lisättyä verkkokauppaasi niin monta sivua kuin tarvitset, esim. yrityksesi tarinaa tai verkkokaupan käyttöohjeita varten
      • Blogi (erittäin hyvä tapa kasvattaa verkkokaupan orgaanista näkyvyyttä)
      • Tyylikkäät ja helposti muokattavat ilmaiset teemat
      • Uutiskirjesovelluksen (voit lähettää joka kuukausi 10 000 sähköpostia ilmaiseksi)
      • Pystyt personoimaan tilaus- ja lähetysvahvistus ilmoituksia
      • Turvallinen ja muokattavissa oleva kassa sekä SSL-suojaus
      • Mahdollisuus kansainväliseen kaupankäyntiin (verkkokaupan useammat kieliversiot)
      • 24/7 asiakastuki - Shopifylta saa aina huippu asiakaspalvelua ja vastauksia kiperiin tilanteisiin (mitä harvemmin Shopifyssa tulee vastaan)
      • Selkeät talousraportit kirjanpitoa varten
      • Helposti luotavat alennuskoodit sekä lahjakortit
      • Sekä paljon, paljon muuta…

        Joten… Valitse toimintavarma Shopify verkkokauppa, kun haluat nauttia tasaisesta kassavirrasta, päivittäin saapuvista tilauksista sekä ihanien tuotteiden lähettämisestä maailmalle.

        Takaisin blogiin